Χοχλιοί Μπουμπουριστοί

ΥΛΙΚΑ

  • Αλεύρι για τηγάνισμα Μύλοι Κρήτης: 100 γρ. (1/2 κούπα)
  • Σαλιγκάρια: 1 κιλό
  • Κόκκινο κρασί:  125 γρ. (1/2 κούπα)
  • Ξύδι:  125 γρ. (1/2 κούπα)
  • Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ: (1 κούπα)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε μια λεκάνη με νερό μέχρι να βγουν τα κεφάλια τους έξω από το κέλυφος (όσα δεν βγάλουν τα κεφάλια τους δεν τα χρησιμοποιούμε) και τα πλένουμε καλά αρκετές φορές.
Σε βραστό νερό ρίχνουμε τα σαλιγκάρια μαζί με μπόλικο αλάτι.
Όταν αρχίζει το νερό να αφρίζει το αλλάζουμε με καθαρό, ρίχνουμε το ξύδι και τ’ αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Βγάζουμε τα σαλιγκάρια από τη φωτιά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Αλατίζουμε τα σαλιγκάρια και τα αλευρώνουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι μέχρι να κάψει και ρίχνουμε τα σαλιγκάρια με το στόμιο προς τα κάτω για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και είναι έτοιμα.

Γαστρίν (το αρχαίο γλύκισμα της Κρήτης)
Κολοκυθοκεφτέδες με κολοκύθα