Χανιώτικο μπουρέκι

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για όλες τις χρήσεις: 500 γρ.
  • Νερό: 1 φλιτζάνι
  • Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ: 45 γρ. (3 κουταλιές)
  • Τσικουδιά: 30 γρ. (2 κουταλιές)
  • Αλάτι: ½ κουταλάκι

Για τη γέμιση:

  • Πατάτες σε ροδέλες: 1 κιλό
  • Κολοκύθια σε ροδέλες: 1 κιλό
  • Δυόσμος: 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Μυζήθρα: 1 κιλό
  • Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ: 5-6 κουταλιές
  • Σουσάμι για πασπάλισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το φύλλο ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη.
Ανοίγουμε δύο φύλλα.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα λαδωμένο ταψί και τοποθετούμε στρώσεις τις πατάτες, τα κολοκύθια και τη μυζήθρα. Πάνω από κάθε στρώση βάζουμε αλάτι, πιπέρι και δυόσμο.
Περιχύνουμε με το λάδι όλο το μπουρέκι και στη συνέχεια προσθέτουμε το άλλο φύλλο.
Αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Χαράσσουμε το μπουρέκι σε κομμάτια και το ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου στους 180C.

Σουπιές με μυρωδικά και κόκκινο κρασί
Κέικ λαδιού με σιρόπι πορτοκάλι