Vegan Carrot Cake με γέμιση Κρέμα Βρώμης

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. baking σόδα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 250 γρ. τριμμένο καρότο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Κολυμβάρι ΑΒΕΑ
  • 30 γρ. τριμμένο λιναρόσπορο
  • 4 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
  • 1 πρέζα βανίλια και αλάτι

Για τη κρέμα:

  • 400 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 120 γρ. μαργαρίνη
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. corn flour
  • 100 ml Ρόφημα Βρώμης Vero Cereal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ εκτός από τον λιναρόσπορο. Ξεχωριστά ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και ενώνουμε τα 2 μίγματα. Προσθέτουμε λίγο ρόφημα βρώμης αν είναι πολύ στεγνό το μίγμα μας. Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά περίπου σε μικρή στρογγυλή φόρμα.

ΓΙΑ ΤΗN ΚΡΕΜΑ

Βράζουμε το ρόφημα μαζί με τη ζάχαρη και δένουμε με το corn flour. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά. Τέλος, γαρνίρουμε το κέικ.

Καροτόπιτα με Καρύδια και Γλάσο Λεμονιού
Φλογέρες με παστρουμά