Λυχναράκια με φαρίνα

ΥΛΙΚΑ

Για τo φύλλο:

  • Φαρίνα Μύλοι Κρήτης 2 κιλά (4 πακέτα)
  • Ζάχαρη: 650 γρ. (3 φλιτζάνια)
  • Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ: 500 γρ. (2 φλιτζάνια)
  • Γάλα: 125 γρ. (½ φλιτζάνι)
  • Γιαούρτι: 100 γρ. (5 κουταλιές)
  • Αλάτι: 5 γρ. (½ κουταλάκι)
  • Αυγά: 6 μεσαία

Για τη γέμιση:

  • Μυζήθρα γλυκιά: 2 κιλά
  • Ζάχαρη: 300 γρ.
  • Βούτυρο: 20 γρ. (1 κουταλιά)
  • Κανέλα: 15 γρ. (1 ½ κουταλιά)
  • Βανίλια: 2 φακελάκια
  • Αυγά: 2 κρόκοι
  • Μέλι: 4 κουταλιές
  • Ξύσμα λεμονιού: 1 κουταλιά
  • 2 κρόκοι χτυπημένοι για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα, το αλάτι, το γιαούρτι, το γάλα και σιγά σιγά τη φαρίνα.
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει.
Περνάμε τη μυζήθρα από το μύλο των λαχανικών. Προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών, τη βανίλια, το μέλι, το ξύσμα, μισή κουταλιά κανέλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο μέτριο και το κόβουμε σε στρογγυλά φυλλαράκια.
Παίρνουμε με ένα υγρό κουταλάκι γέμιση και τη βάζουμε στο κέντρο του κάθε φύλλου.
Φτιάχνουμε λυχναράκια “τσιμπώντας” τη ζύμη γύρω-γύρω.
Αλείφουμε τα λυχναράκια με τους 2 κρόκους, αφού τους χτυπήσουμε, και τα πασπαλίζουμε με κανέλα.
Τοποθετούμε τα λυχναράκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Κακαβιά
Φακές