Κέικ σοκολάτα – μπανάνα
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. Μίγμα για κέικ ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 200 γρ. Νέρο
- 170 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ ή
- 170 γρ. Μαργαρίνη
- 250 γρ. Κουβερτούρα
- 4 Μπανάνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τα 250 γρ. κουβερτούρας για το κέικ σε μπεν μαρί. Κόβουμε τις 3 μπανάνες σε ροδέλες και τις ανακατεύουμε μαζί με την κουβερτούρα και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά περίπου. Για να φτιάξουμε το γλάσο βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά τα 100 γρ. κουβερτούρας σε κομματάκια και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συχνά. Αφού το μίγμα λιώσει και ομογενοποιηθεί, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Περιχύνουμε το γλάσο στο κέικ και διακοσμούμε με ροδέλες μπανάνας.