Αλμυρό κέικ με ποικιλία τυριών

ΥΛΙΚΑ

μείγμα α΄:

  • Βούτυρο αγελάδας 250γρ. ή 1&1/4 φλιτζάνι τσαγιού
  • Στακοβούτυρο 150γρ. ή 2/3 φλιτζάνια τσαγιού
  • Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ 100γρ. ή ½ φλιτζάνι τσαγιού
  • Αλάτι 15γρ. ή 2 κοφτές κουταλιές της σούπας
  • Ζάχαρη 15γρ. ή 2 κοφτές κουταλιές της σούπας.
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Μαύρο Πιπέρι φρέσκο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια (μία κοφτή  κουταλιά της σούπας)

μείγμα β΄:

  • Αυγά 600γρ. ή 10 αυγά

μείγμα γ΄:

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Κρήτης 4 & 1/2 φλιτζάνια τσαγιού
  • Μπέικιν πάουντερ 40γρ. ή 4 κοφτές κουταλιές της σούπας

μείγμα δ΄:

  • Λευκό τυρί Κρητικό (τύπου φέτας) 300γρ. ή 2 φλυτζάνια τσαγιού
  • Γραβιέρα 200γρ. ή 1&1/2 φλιτζάνια τσαγιού
  • Καπνιστό τυρί Μετσόβου 200γρ. ή 1&1/2 φλιτζάνι τσαγιού

Όλα τα τυριά κομμένα σε μικρούς κύβους. Το τυρί τύπου φέτας μπορεί να είναι χοντροτριμμένο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ ή στο χέρι επίμονα τα υλικά του μείγματος α΄ να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα β΄.
Εκτός μίξερ αφομοιώνουμε – ομογενοποιούμε με τη βοήθεια εύκαμπτης σπάτουλας, το μείγμα γ΄ με το ενιαίο πια μείγμα που προέκυψε από τα α΄ και β΄ μείγματα.
Τέλος προσθέτουμε και τα υλικά του δ΄ μείγματος ανακατεύοντας απαλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 – 175 C για 45 λεπτά.

Μαυρομάτικα φασόλια με μάραθο
Σουπιές με μυρωδικά και κόκκινο κρασί