Αλμυρό κέικ με ποικιλία τυριών
ΥΛΙΚΑ
μείγμα α΄:
- Βούτυρο αγελάδας 250γρ. ή 1&1/4 φλιτζάνι τσαγιού
- Στακοβούτυρο 150γρ. ή 2/3 φλιτζάνια τσαγιού
- Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ 100γρ. ή ½ φλιτζάνι τσαγιού
- Αλάτι 15γρ. ή 2 κοφτές κουταλιές της σούπας
- Ζάχαρη 15γρ. ή 2 κοφτές κουταλιές της σούπας.
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- Μαύρο Πιπέρι φρέσκο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια (μία κοφτή κουταλιά της σούπας)
μείγμα β΄:
- Αυγά 600γρ. ή 10 αυγά
μείγμα γ΄:
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Κρήτης 4 & 1/2 φλιτζάνια τσαγιού
- Μπέικιν πάουντερ 40γρ. ή 4 κοφτές κουταλιές της σούπας
μείγμα δ΄:
- Λευκό τυρί Κρητικό (τύπου φέτας) 300γρ. ή 2 φλυτζάνια τσαγιού
- Γραβιέρα 200γρ. ή 1&1/2 φλιτζάνια τσαγιού
- Καπνιστό τυρί Μετσόβου 200γρ. ή 1&1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Όλα τα τυριά κομμένα σε μικρούς κύβους. Το τυρί τύπου φέτας μπορεί να είναι χοντροτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ ή στο χέρι επίμονα τα υλικά του μείγματος α΄ να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα β΄.
Εκτός μίξερ αφομοιώνουμε – ομογενοποιούμε με τη βοήθεια εύκαμπτης σπάτουλας, το μείγμα γ΄ με το ενιαίο πια μείγμα που προέκυψε από τα α΄ και β΄ μείγματα.
Τέλος προσθέτουμε και τα υλικά του δ΄ μείγματος ανακατεύοντας απαλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 – 175 C για 45 λεπτά.