Φρέσκα Ζυμαρικά με Μανιτάρια και Μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ

Για τα ζυμαρικά:

Για τη μπεσαμέλ:

  • 80 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
  • 80 γρ. Αλεύρι Βιολογικό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 800 ml Γάλα Κατσικίσιο ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
  • 200 γρ. Κατσικίσιο Γιαούρτι ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κροκοί αυγού
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ καιχτυπάμε αρκετή ώρα μέχρινα έχουμε μια σφιχτή και ελαστική ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα, ανοίγουμε μετη μηχανή ζυμαρικών ένα λεπτό φύλλο και τα αφήνουμενα στεγνώσουν με αρκετό αλεύρι για 2 ώρες. 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Ζεσταίνουμε το γάλα. Παράλληλα λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα και όταν πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς.

Φτιάχνουμε μια πλούσια μακαρονάδα βράζοντας τα ζυμαρικά μόνο 2 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και όλα τα υλικά της αρεσκείας μας. Επικαλύπτουμε με τη ζεστή μπεσαμέλ και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.

Πίτα με Μοσχάρι και Μαύρη Μπύρα
 Μπάμιες