Σφακιανές πίτες
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό αλεύρι για κάθε χρήση Μύλοι Κρήτης
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο ΑΒΕΑ έξτρα παρθένο
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 ποτηράκι τσικουδιά
- 1 ποτήρι νερό
- ½ κιλό μυζήθρα
- 150 ml χλιαρό νερό
- μέλι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να κάνεις τη ζύμη για την σφακιανή πίτα ανακατεύεις σε ένα μπολ το αλεύρι, την τσικουδιά και το νερό μέχρι να πάρεις μια μαλακή ζύμη. Στην συνέχεια την αφήνεις να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Φτιάχνεις μπαλάκια μυζήθρας και μπαλάκια ζυμαριού και κλείνεις ένα μπαλάκι μυζήθρας μέσα σε κάθε μπαλάκι ζυμαριού. Μόλις φτιάξεις τα “πουγκιά” τα βάζεις σε μια πάνινη πετσέτα. Τα αφήνεις για 10 λεπτά για να τραβήξουν υγρασία και μετά το πιέζετε σιγά σιγά για να ανοίξουν τα πιτάκια μας. Ψήνεις τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα για να βάλεις λάδι στο τηγάνι. Οι σφακιανές πίτες σερβίρονται ζεστές περιχυμένες με μέλι και ρακή.