Πίτα με Κίτρινη Κολοκύθα, Πίτουρο, Φέτα, Γιαούρτι και Κολοκυθόσπορο
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. Σερεάλ – Πίτουρο Σταριού
- 100 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
- 100 γρ. κολοκύθα κιτρίνη χοντροκομμένη
- 1 L Γάλα αγελαδινό 3,5%
- 200 γρ. φέτα μαλακή
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 7%
- 4 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο Βιολογικό ΑΒΕΑ
- 4 κ.σ. κολοκυθόσπορο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω με σύρμα τα αυγά μέσα σε ένα μπολ μεγάλο. Προσθέτω το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ομογενοποιώ. Έπειτα προσθέτω την κολοκύθα, και τα τυριά μου, ανακατεύω καλά και προσθέτω το σιμιγδάλι και το πίτουρο, καρυκεύω με το αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τοποθετώ το μίγμα σε αντικολλητικό ταψί ή σε πυρίμαχο πήλινο σκεύος, πασπαλίζω με τον κολοκυθόσπορο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα μου.