Κρεμμυδοκαλίτσουνα φούρνου με Τυρομάλαμα
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 200 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
- 2 αυγά
- 30 γρ. τσικουδιά
- 2 πρέζες αλάτι
- 300 γρ. Γάλα πλήρες Βέρο Κρητικό (Κατσικίσιο ή Αγελαδινό)
- 700 γρ. Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
- 0.5 ματσάκι άνηθο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 500 γρ. κρεμμύδι ξερό
- 1 ντομάτα φρέσκια
- 300 γρ. τυρομάλαμα
- αλάτι
- πιπέρι
- μισό κουταλάκι κύμινο
Για το τελείωμα:
- 1 αυγό
- 50 γρ. σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες. Μόλις μαραθούν καλά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και την τομάτα ψιλοκομμένη, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρομάλαμα τριμμένο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα και κόβουμε με ένα πιατάκι του καφέ. Βάζουμε στη μέση 2 κουταλιές γέμιση και κλείνουμε τετράγωνα, περνάμε με ένα πινέλο με αυγό και σουσάμι και ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά.