Κοχλίας γεμιστός με Γλυκοκολοκύθα
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 176 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 200 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 235 γρ. Γάλα αγελαδινό Βέρο Κρητικό
- 20 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ (όσο χρειαστεί ώστε να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη)
Για τη γέμιση:
- 1300 γρ. γλυκοκολοκύθα κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
- 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- Μαύρο πιπέρι σε κόκκους, ελαφρώς χτυπημένο
- 1 μικρό ματσάκι βάρσαμο (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένο
- 0.5 ματσάκι ντόπια άγρια μάραθα, μόνο τις κορφές
- 500 γρ. ανθότυρο
- 3 αυγά
- 1 κ.γ. σκόνη κανέλας Κεϋλάνης
- 3 κ.σ. πετιμέζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Σε μεγάλη λεκάνη με το χέρι ή σε μίξερ με το κατάλληλο εξάρτημα ανακατεύουμε τα υλικά μας με τελευταία τη χρήση του αλευριού το οποίο προσθέτουμε σταδιακά ώσπου να έχουμε σχετικά σφιχτή ζύμη.
Για τη γέμιση:
Σοτάρουμε την κομμένη σε μικρούς κύβους γλυκοκολοκύθα σε ελάχιστο ελαιόλαδο μέσα σε μεγάλο αντικολλητικό σκεύος ώσπου να μαραθεί. Τα αυγά και τη ζάχαρη τα χτυπάμε να αφρατέψουν και μετά ρίχνουμε και τον ανθότυρο πριν τον ενσωματώσουμε (όπως παραπάνω) με την γλυκοκολοκύθα. Απλώνουμε σε μεγάλο ταψί να κρυώσει και προσθέτουμε τον ανθότυρο και τα αρωματικά βότανα (βάρσαμο – μάραθο). Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά. Προσθέτουμε το πετιμέζι και την κανέλα σε σκόνη. Ανακατεύουμε απαλά για λίγο και προαιρετικά προσθέτουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι ή κορν φλάουρ για να γίνει η γέμιση του λίγο πιο «δεμένη».
Για το μοντάρισμα:
Αφού αφήσουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας ανοίγουμε λεπτό φύλλο σε παραλληλόγραμμη μορφή. Στη μια πλευρά του απλώνουμε φάρσα αυγώνουμε εσωτερικά το φύλλο, τυλίγουμε ίσα – ίσα να δημιουργήσουμε ένα μακρόστενο σχήμα. Τέλος το τυλίγουμε απαλά, όχι σφιχτά, σε κοχλία, τοποθετούμε με προσοχή μέσα σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με χοντρό σιμιγδάλι ταψί. Αυγώνουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς κελσίου για 35 – 40 λεπτά. Τα υλικά μας αρκούν για 6-8 μικρούς κοχλίες.