Καροτόπιτα με Καρύδια και Γλάσο Λεμονιού

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτα:

  • 6 αυγά
  • 240 ml Ελαιόλαδο Ραφινέ ΑΒΕΑ
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 240 ml Γάλα πλήρες Βέρο Κρητικό (Κατσικίσιο ή Αγελαδινό)
  • 200 γρ. τριμμένο καρότο
  • 150 γρ. τριμμένα καρύδια
  • 1 κ.γ. σόδα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 0.5 κ.γ. κανέλα
  • 60 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 550 γρ. Μίγμα για Κέικ ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

Για το γλάσο:

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • Βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκάλι, το γάλα, τα τριμμένα καρύδια και το καρότο. Στο τέλος προσθέτουμε τη σόδα, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170°C για 40 λεπτά. Για το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι και την βανίλια. Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο.

Τζουλαμάς
Κέικ σοκολάτα – μπανάνα