Ελιόπιτα Ολικής ‘Αλεσης Τυλιχτή με Φέτα

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. ελιές μαύρες ροδέλα
  • 1 ξηρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 0.5 ματσάκι δυόσμο
  • 300 γρ. φέτα
  • 0.5 ματσάκι μαϊντανό

Για τη ζύμη:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με γάντζο μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αναμιγνύουμε τις ελιές με τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη φέτα και το ελαιόλαδο. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.  Απλώνουμε λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό, πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Γαύρος στο φούρνο με ντομάτα και ελαιόλαδο
Σφακιανή κρεατότουρτα