Καλιτσούνια τηγανιού

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο:

  • Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Κρητικό φύλλο και πίτες: 500 γρ. (1/2 πακέτο)
  • Νερό: 225 γρ. (1 φλιτζάνι)
  • Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ: 30 γρ. (2 κουταλιές)
  • Αλάτι: 5 γρ. (1 κουταλάκι)
  • Τσικουδιά: 30 γρ. (2 κουταλιές)

Για τη γέμιση:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το φύλλο ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρουμε μία ζύμη λεία και ελαστική, την οποία σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.
Ανακατεύουμε τα δύο τυριά.
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια.
Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι ένα κουταλάκι από την γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.
Πατάμε με τις άκρες ενός πιρουνιού τα μισοφέγγαρα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Σερβίρουμε με ζάχαρη ή με μέλι.

Αλμυρό κέικ με ποικιλία τυριών
Τυρόπιτα με μπέικον