Πίτα με Μοσχάρι και Μαύρη Μπύρα

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

Για τη γέμιση:

  • Μοσχάρι ελιά κομμένο κύβους Καρότο, σέλερι και κρεμμύδι χοντροκομμένα
  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
  • 50 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 0.5 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • μπύρα Μαύρο Πρόβατο Λαύκας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κάνουμε μια ζύμη πλάθοντας όλα τα υλικά μαζί. Ανοίγουμε μια παχιά στρώση και στρώνουμε τη μισή στο ταψί μας. Προψήνουμε στους 180°C χωρίς τη γέμιση για 15 λεπτά. Παράλληλα φτιάχνουμε τη γέμιση. Σωτάρουμε το μοσχάρι με τα λαχανικά και όταν ροδίσει ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το αλεύρι, τον πελτέ, το θυμάρι και σβήνουμε με τη μπύρα. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα με καπάκι έως να έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά. Γεμίζουμε τη πίτα, καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C.

Αρακάς
Σουπιές με μυρωδικά και κόκκινο κρασί