Φακές

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό φακές
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τις φακές. Σε μία κατσαρόλα μισογεμάτη νερό βράζουμε τις φακές και όταν είναι μισοψημένες τις σουρώνουμε. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι και τις φακές για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το καρότο, το αλάτι, το πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό να ετοιμαστεί σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα προσθέτοντας εάν χρειαστεί λίγο νερό ακόμα (εξαρτάται πόσο ζουμερή την θέλουμε). Λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το ξύδι και τη δάφνη.

Σφουγγάτο με κολοκύθια
Γαστρίν (το αρχαίο γλύκισμα της Κρήτης)