Ρεβύθια

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ ρεβίθια ξερά
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
  • 3 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2-3 μικρές καυτερές πιπεριές ή 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάστε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό με αλάτι για 24 ώρες.

Την επομένη σουρώστε τα και βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Γεμίστε τη με φρέσκο νερό και βράστε σε δυνατή φωτιά. Αφαιρέστε τον αφρό που θα δημιουργηθεί. Αφήστε τα ρεβίθια να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο, περίπου 1 ώρα. Σουρώστε τα και βάλτε τα στην άκρη.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι (κατά προτίμηση κάτι που να μπαίνει έπειτα στο φούρνο) και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν και πάρουν ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.

Αφαιρέστε τα με μια τρυπητή κουτάλα και ρίξτε μέσα στο

Τάρτα με τσιγαριαστά χόρτα
Τυρόπιτα με μπέικον